18/10/2024

Gode tilbakemeldinger fra Finanstilsynet etter stedlig tilsyn i pensjonskassen

Finanstilsynet LOGO RGB

Finanstilsynet gjennomførte stedlig tilsyn i Pensjonskassen for fylkene den 18. april 2024. Formålet med tilsynet var å gjennomgå pensjonskassens system for styring og kontroll, samt risikonivå og kapitalisering.

En av årsakene til at pensjonskassen ble valgt ut for tilsyn, var at Pensjonskassen for fylkene er den første kommunale pensjonskassen som har tatt i bruk konsesjon som interkommunal pensjonskasse for fylkene Akershus, Buskerud og Østfold, som følge av oppløsningen av Viken fylkeskommune.

Finanstilsynet gav sin sluttrapport etter det stedlige tilsynet den 30. september 2024. Pensjonskassen fikk en ren rapport uten pålegg om endringer. Rapporten er tilgjengelig på Finanstilsynets nettsider.

“Vi er svært fornøyde med prosessen og tilsynsrapporten fra Finanstilsynet,” sier administrerende direktør Bjarne Refsnes. “Vi har fått flere gratulasjoner fra bransjen. Det stedlige tilsynet var en ubetinget positiv opplevelse og underbygger at vi har en solid og veldrevet pensjonskasse. Finanstilsynets inspektører hadde satt seg grundig inn i den oversendte dokumentasjonen og kom med gode og nyttige innspill.”

Forrige gang Finanstilsynet gjennomførte stedlig tilsyn i pensjonskassen (den gang Akershus fylkeskommunale pensjonskasse) var i 2010.

Del denne saken!